0592 - 262844

Kindertandheelkunde

Wij werken met de Gewoon Gaaf-methode. Wilt u ook een gaaf gebit voor uw zoon/dochter en dat hij/zij met een gezonde mond opgroeit? Onder begeleiding van uw mondzorgverlener kunt u samen met uw kind het gebit gaaf en zijn/haar mond gezond houden. De methode is voor kinderen van 0 t/m 17 jaar. Gewoon Gaaf toch? Doe je mee?

Wat is Gewoon Gaaf?

Bij Gewoon Gaaf maakt de tandarts of mondhygiënist een risico-inschatting. Hoe goed zorgen u en uw kind voor het gebit van uw kind? Hoe is het met zijn/haar mondhygiëne? Breken er tanden of kiezen door? Is uw kind aan het wisselen? Heeft uw zoon/dochter (beginnende) gaatjes in zijn gebit?

Op basis van deze risico-inschatting, bepaalt de tandarts het moment waarop hij jou en je kind weer in de mondzorgpraktijk wil terugzien. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. Gewoon Gaaf kijkt tenslotte naar ieder individu. De methode valt onder de basisverzekering en brengt dus geen extra kosten met zich mee, bovendien wordt uw eigen risico hierbij niet aangesproken. Deelname aan Gewoon Gaaf is geheel vrijblijvend. Meer informatie vindt u ook op de website van Gewoon Gaaf.

 

Voor wie is Gewoon Gaaf?

Gewoon Gaaf is voor alle kinderen van 0 t/m 17 jaar. Dus ook met een gezond gebit kan uw zoon/dochter deelnemen aan deze methode. De tandarts zal u tijdens de (half-)jaarlijkse controle nader informeren over deze methode. 

 

Mocht u besluiten om deel te nemen, dan ontvangt uw zoon/dochter een cadeautasje met onder andere een Johnny Joker leesboekje, poetssticker, folder en een spelletjesboek.

 

Waarom Gewoon Gaaf?

Er is een duidelijke trend waar te nemen in de toename van het aantal gaatjes in kindergebitten. Hieraan is de afgelopen tijd veelvuldig aandacht besteed in de pers, een aantal van deze nieuwsberichten vindt u hieronder:

Als tandartspraktijk willen wij hier graag op inspelen en omdat voorkomen beter is dan genezen, starten wij met deze nieuwe preventiemethode voor kinderen.

 

Wetenschappelijk onderzoek

De Gewoon Gaaf-methode kan tot bijna 70% minder gaatjes leiden. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek uit 2013, uitgevoerd in Den Bosch bij een groep kinderen van 6-9 jaar. In drie jaar tijd kregen kinderen veel minder fluoridebehandelingen (-88%), werden ze veel minder geseald (-66%) en nam het aantal vullingen per kind flink af  (-62%). Meer informatie over de wetenschappelijke achtergrond vindt u hier.

 

De speelhoek in de wachtkamer De speelhoek in de wachtkamer Kindertandheelkunde Mascotte Johnny Joker in onze poetshoek De speelhoek in de wachtkamer De speelhoek in de wachtkamer Kindertandheelkunde & Gewoon Gaaf De speelhoek in de wachtkamer

 

Johnny Joker

Johnny Joker is de mascotte van Gewoon Gaaf bij Mondzorg Gieten! In het boekje 'Johnny Joker houdt zijn kiezen op elkaar' legt deze vrolijke aap uit waarom het zo belangrijk is om goed je tanden te poetsen. Ieder kind dat deelneemt aan deze methode ontvangt dit leesboekje en een leuke poetssticker. Klik hier voor meer informatie over Johnny Joker.

 

Vragen?

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat deze nieuwe methode vragen bij u oproept. U kunt deze uiteraard altijd stellen aan uw behandelaar of telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

 

Wij werken graag met u en uw kind aan een gezond en gaaf gebit!

 

 

Bekijk hier het artikel over Mondzorg Gieten & Gewoon Gaaf gepubliceerd in Week in Week uit op 25 oktober 2016.

Terug naar boven