0592 - 262844

Kroon & brugwerk

Kronen en bruggen hebben zo veel mogelijk de vorm en functie van uw oorspronkelijke tanden en kiezen en vormen daardoor een duurzame vervanging. Het geheel ziet er mooi natuurlijk uit en u kunt uw gebit weer volledig gebruiken.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug, bijvoorbeeld als deze door tandbederf te veel was aangetast. Een kroon kan ook een oplossing zijn als u uw eigen tanden niet mooi vindt.

 

Wat is een brug?

Een brug is een vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer ‘pijlers’. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte. De brug bestaat uit twee of meer kronen die op de pijlers passen, en een tussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. De dummy bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die de open ruimte opvullen.

 

Wanneer een brug?

Met een brug vult u een open ruimte in uw gebit op. U kunt daardoor beter kauwen en u voorkomt dat uw tanden en kiezen scheef komen te staan of gaan uitgroeien. Ook is er een cosmetisch component: een compleet gebit ziet er mooier uit.

 

Neem voor meer informatie over kroon & brugwerk contact met ons op.


Brochure:

Casus 1 - Voor en na situatie: plaatsing etsbrug Casus 2 - Na de behandeling met facings en een brug voor de verloren voortand Kroon en facing voor de voortanden
Terug naar boven