0592 - 262844

Cosmetische Tandheelkunde

Uw lach geeft u uitstraling en laat zien wie u bent. Wanneer u niet (meer) breeduit durft te lachen omdat u uw tanden niet mooi vindt, dan biedt cosmetische tandheelkunde een uitkomst.

Wat kan de cosmetische tandarts doen?

De cosmetische tandarts heeft als doel uw gebit duurzaam te verfraaien met zo min mogelijk weefselbeschadiging. Meestal doet hij of zij dat door de stand, de kleur of de vorm van de tanden te veranderen. Hij kan bijvoorbeeld kunsthars plakken. Dit is een pijnloze behandeling die in één afspraak kan worden uitgevoerd. Hij kan ook porseleinen schildjes maken, dit vergt meestal twee afspraken. Ook bleken behoort tot de mogelijkheden.

 

Witte vullingen

Vroeger werden vullingen gemaakt van grijs amalgaam. Dit materiaal geeft vaak een grijze waas over de tanden en kan zelfs leiden tot barsten in de gevulde tand of kies. Bij ons in de praktijk gebruiken we voor het permanent vullen van tanden en kiezen altijd composiet. Dit vulmateriaal is in verschillende tinten wit te verkrijgen. De vulling benadert daardoor de kleur van uw eigen tand of kies en is daardoor niet of nauwelijks zichtbaar.

 

Behandeling met composiet

Op de foto's van casus 2 hiernaast, ziet u een voorbeeld van een eenvoudige behandeling met composiet. De behandelduur bij deze casus was circa 30 minuten en de kosten bedroegen minder dan €150. Het resultaat is een esthetische verbetering van verkleuring en vormgeving.

Bent u benieuwd wat de cosmetische tandarts voor u kan doen? 
Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk.


Brochures:

Een mooi gebit begint bij uzelf!

De cosmetisch tandarts kan veel doen om uw gebit te verfraaien. Aan uzelf de taak om uw gebit vervolgens schoon en mooi te houden. Gelukkig leert de ervaring dat een mooi gebit vaak veel beter wordt verzorgd. Hoe u dit het beste kunt doen leest u op de website van het Ivoren Kruis.

Casus 1: Voor de behandeling: een verloren voortand Casus 1: Resultaat na de behandeling met facings en een brug voor de verloren tand Casus 2: Voor de behandeling Casus 2: Resultaat na een eenvoudige behandeling met composiet Eén van de behandelkamers
Terug naar boven